poniedziałek, 22 kwietnia 2013

kurczak po Piotrusiowemu

Dziś mały przepis 

 nie lubie smażenie na tłuszczu i staram się go unikać
spróbowałam raz  papirusu do smażenia i nawet młodemu smakował o dziwo 
kolejnym razem jakoś mnie naszło żeby to zrobić ale pod ręką brak było gotowego papirusu więc postanowiłam zrobić to sama 
 oto jak wyszło każdy inaczej doprawia kurczaka ja to robię w banalny sposób  czyli doprawiam tym co kochają moi mężczyźni nie  zabrakło słodkiej i pikantnej papryki ziół prowansalskich  od Kamisa oraz rozmarynu, odrobiny pieprzu piersi kurczaka oczywiście :p i  oliwy z oliwek 
 przyprawy wymieszałam z oliwą pokrojone mięso wymieszałam i ..






jak smażyłam żeby było bez tłuszczu ??
 każda z nas ma papier do pieczenia w domu  wystarczy wyciąć nożyczkami  odpowiedni kawałek złożyć na pół  (z plastrem kurczaka w środku) i przysmażyć  w zależności od upodobań jak widać moi mężczyźni lubią wypieczone:) 
Smacznego 





a najlepsze jest to że za każdym razem mogę dodać innych przypraw 
jakich i ile mam ochotę:)

jeszcze kilka zdjęć



3 komentarze:

  1. super pomysł, świetna alternatywa do pieczenia bez tłuszczu. Koniecznie muszę wypróbować!! :) smacznego

    OdpowiedzUsuń
  2. Nawet nie wiedziałam że tak można :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie
    http://wiolka44.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń