wtorek, 24 września 2013

kurczak z imbirem i mlekiem kokosowym

Eksperymentalnie zrobiłam dziś takiego kurczaka 

doprawiłam normalnie pomijając czosnek, który zwykle dodaję.

Pokroiłam imbir w cieniutkie paseczki i posypałam nimi kurczaka ułożonego 

w naczyniu żaroodpornym.

 Potem polałam połową puszki mleka kokosowego i piekłam prawie dwie godziny 

odkrywając go na ostatnie 15 minut.

Że moja rodzinka nie do końca lubi moje eksperymenty w kuchni

nie robiłam nawet zdjęcia...:/

 Szkoda bo Piotruś ciągle chciał dokładkę, 

a mąż nie do końca wiedząc czym jest doprawiony, zjadł spora porcję:)

Lubię takie eksperymenty  

zwłaszcza kiedy moi dwaj najbardziej stanowczy smakosze są zadowoleni:)


Składniki :

 4 ćwiartki z kurczaka
0,5 puszki mleka kokosowego 
niewielki kawałek imbiru
przyprawa ja tym razem użyłam przyprawy do drobiu prymat
można lekko podlać kurczaka wodą

Proste, szybkie danie o lekkim i ciekawym smakiem..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz