sobota, 28 lutego 2015

Wędlina zrób to sam:)

Brak Ci pomysłu na pyszny dodatek do kanapki, nie lubisz kupowanych wędlin a piezone mięsa Ci się znudziły?
Mam dla Ciebie ciekawe rozwiązanie, Praska od Tradismak.
Pierwsza próba zajęła mi sporo czasu i przyznaje że dałam za mało żelatyny ale mam nadzieję że w lodówce jeszcze trochę się zejdzie,
W smaku jest pyszna, mięso kruchutkie. 



Co wymyśliłam? Tym razem praskę użyłam do mięsa z kurczaka. przygotowałam, mięso z udka i piersi kurczaka. przyprawy gotowe również od Tradismak, szpinak.
Przygotowana zgodnie z przepisem, przyprawona i dałam za mało żelatyny
(nie wiem co mnie podkusiło) ale w lodówcie lekko się eszcze zeszła.


Ciekawa jestem boczków, czy bloczków z grzybami, które można w tym zrobić. Idealana do zmiany jadłospisu, sama decydujesz z czego robisz, czym przyprawiasz. 


Zainteresowani? Będzie jeszcze kilka pomysłów, chcecie z jakimiś konkretnymi mięsami?


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz