poniedziałek, 2 marca 2015

Marcowe inspiracje kulinarne:) KONKURS

Chciałabym Wam podziękować, bo dzęki temu rankigowi upewnilście mnie w przekonaniu że tu zaglądacie:) Dziękuję Wam za to bardzo mocno.



To bardzo motywuje, motywują Wasze wiadomości prywatne, czekam na więcej komentarzy ale dziękuję że piszecie:)



A teraz mam dla Was w ramach podziękowania trochę pysznych inspiracji.

Południowe słońce w zimowym menu
Ciepło w zimie? Słońce mimo szarych dni?  Tak, dzięki kuchni, która może przypomnieć nam wakacje. Zima to idealny czas, aby cieszyć się potrawami kuchni włoskiej - gorącymi
i bogatymi w składniki odżywcze. Skierujmy się więc w stronę południowego słońca!
Odzyskaj energię
Ospałość i zmęczenie to zjawiska nieodłączne podczas zimy, warto więc działać profilaktycznie i zadbać o zbilansowaną dietę, która nie tylko rozgrzeje, ale dostarczy witamin i minerałów niezbędnych podczas chłodnych dni. W jesienno-zimowym menu
nie powinno zabraknąć również składników bogatych w białko i zdrowe tłuszcze. Smakowite
i zdrowe dania idealne podczas słoty czy mrozu to te energetyczne. Makarony z pszenicy durum, rybne buliony, suszone owoce, orzechy i miód. Brzmi smacznie, prawda?



Zainspiruj się
Powinniśmy jeść wysokoenergetyczne dania, które dodadzą organizmowi siły. Zimą warto łączyć owoce i warzywa z rybami (idealnie nadają się do tego brokuły i jabłka), świetnie rozgrzeją nas też buliony.
Kiedy mamy więcej czasu, możemy poeksperymentować w kuchni. Jednak gdy czasu mało, sprawdzi się niezwykle szybki i niezawodny makaron z serem i pieprzem prosto z włoskiego Lazio. Poniżej przedstawiamy łatwą recepturę.


Spaghetti z serem i pieprzem

Składniki dla 4 osób:
- 400 g spaghetti Barilla
- 40 ml oliwy z oliwek extra vergin
- 100 g startego sera pecorino
- czubata łyżka pieprzu tłuczonego w moździerzu
- sól

Czas: 5 min na przygotowanie + 5 min na gotowanie


Przygotowanie:
Wrzuć makaron do wrzącej, osolonej wody i odcedź gdy będzie al dente. Dodaj oliwę
z oliwek extra vergin, starty ser pecorino, pieprz i łyżkę lub dwie (według uznania) wody
pozostałej z gotowania makaronu. Dobrze wymieszaj i podawaj.

KONKURS

A Was chcę zaprosić na Konkurs z Barilla pt. "Barilla- makaron na rozgrzewkę" 

1. Kupujemy makaron Barilla, 
2. Przygotuj potrawę która rozgrzeje, nie tylko Twoją rodzinę ale i mnie.
3. Zrób zdjęcie potrawy z opakowaniem po makaronie.
4. Dodaj je w komentarzu- może być z przepisem
5. Możesz polubić mnie TUTAJ i BARILLA
6. Możesz udostępnić plakat konkursowy który znajdziesz TUTAJ


Wygrwają 3 osoby do których trafią:

- 3 różne opakowania makaronu Barilla
- specjalną łyżkę do makaronu
- budzik kuchenny

Organizatorem konkursu jest Dzwoneczkowy Raj Mamy, sposorem nagrody jest Barilla.
Wysyłka nagród na terenie Polski.
 Na informacje od zwycięzców po ogloszeniu wyników czekam 48h na adres do wysyłki nagrody, proszę o przesłanie ich na adres dzwoneczkowy.raj.mamy@onet.pl
 potem wybieram innych zwycięzców. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz