poniedziałek, 14 marca 2016

Little Chef kuchnia nie tylko dla dzieci.


Czas tak szybko ucieka, patrzę w kalendarz a od naszej wizyty  w Little Chef w Warszawie minął ponad miesiąc. Jadąc na gotowanie w nieznanej mi kuchni z dwójką dzieci nie wiedziałam co mnie czeka. Zastanawiałam się jak w nieznanym miejscu będą czuły się moje dzieci. Moje wyobrażenia o tym dniu były zupełnie inne....



 Moje obawy były bardzo nie na miejscu. Dzieci od razu poczuły się tam na swoim miejscu, gotowe do działania. Młody aktywnie gotujący i Młoda zagladajaca w kazdy jeden kąt. Żeby i mamy i dzieci miały pełną swobodę w gotowaniu, każda grupa gotowała osobno. 
U mam były plotki, rozmowy z kucharzami i gotowanie, dzieci gotowały, ale miały też rozpoznywanie ziaren: sezamu, słonecznika i in. 
 Miejsce idealne dla miłośników gotowania tego z rodziną, przyjaciółmi. 


Lubię gotować z dziećmi jednak nasza kuchnia wygląda wtedy jak po przejściu huraganu, tu nad ekipą młodzieży czuwali kucharze. Nie będę Was zanudzała opowieściami, powiem tylko,
 że ostatnim punktem wspaniałych rozmów przy gotowaniu, był wspólny posiłek przy wspólnym stole... Całą resztę opowiedzą Wam zdjęcia. Mimo że do Warszawy mam kawałek marzy mi się powtórka z gotowania w Little Chef :)





















Uwielbiam miejsca gdzie i dorośli i dzieci czują się dobrze, gdzie ucząć się czegoś, gdzie celebruje się gotowanie i jedzenie. Lubie miejsca do których chce się wracać. To kolejne miejsce na naszej mapie do którego z wielką radością wrócimy. 
----------------------------

Jeżeli chcecie swoim nieco straszy pociechom zafunfować półkolonie to  Little Chef ma dla Was taką ofertę.
ZAPRASZAMY NA PÓŁKOLONIE Z LITTLE CHEF – Z KULINARIAMI, HISTORIĄ I ZABAWĄ!

Kiedy? Do wyboru aż trzy daty:
– 27.06 – 01.07 1150 zł
– 04.07 – 08.04 1150 zł
– 22.08 – 31.08 (8 dni!) 1700 zł

Każdy dzień rozpoczyna się od przygotowania drugiego śniadania. Następnie udajemy się na niedalekie wyprawy – na bazar, do Ogrodu Botanicznego czy – jeśli pogoda pozwoli – na piknik. Gościmy u wyjątkowych gości – restauratorów, historyków czy botaników. Poznamy kuchnię od kuchni! Nie zabraknie wizyty na targu, bo wszystko zaczyna się od najlepszych składników.


W planach między innymi:

• Dzień włoski z prawdziwą włoską ucztą. Dzieci poznają tajniki przygotowania focacci, podczas zakupów na Bazarze Olkuska dowiedzą się, jak wybierać najlepsze składniki, a w mokotowskiej lodziarni Jednorożec spróbują najlepszych lodów w okolicy.
• Warsztaty kuchni staropolskiej w wilanowskiej kuchni Macieja Nowickiego Villa Intrata na terenie rezydencji króla Jana III Sobieskiego i zwiedzanie ogrodu pełnego starych odmian warzyw i owoców
• Spacer po Ogrodzie Botanicznym UW z przewodnikiem, który opowie o ciekawych roślinach jadalnych.
• Piknik z grą w bule i kubba
• Dzień brytyjski z warsztatami savoir vivre’u i prawdziwym angielskim, choć nieco wczesnym, five o’clockiem.

Ważne informacje:

• Dzień rozpoczynamy o 9:00, kończymy o 16:00.
• Warsztaty przewidziane są dla dzieci w wieku 9-12 lat.
• Maksymalna liczba dzieci – 12.
• W ostatnim dniu warsztatów dzieci otrzymują komplet przepisów na dania przygotowane podczas warsztatów.
• Nie trzeba przynosić nic oprócz wygodnego obuwia i gumki do włosów (jeśli są długie). • Informacja o alergiach i specjalnych potrzebach żywieniowych musi być podana przy zgłoszeniu dziecka na półkolonie.
• Uczestnicy otrzymują kupon zniżkowy na warsztaty Little Chef.
Kontakt: Katia Roman-Trzaska: katia@littlechef.pl • 501 093 691

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz